Viktskivor för skivstång

Gillar du att styrketräna så kan det vara bra att satsa på viktskivor till viktstång. När det gäller viktskivor så finns dessa i lite olika storlekar och så klart även i olika vikter. Sedan är det även så att de finns i olika typer. Det som kan skilja dem åt, det är bland annat material, håldiameter, skivdiameter samt även färg och design. Det som de flesta skivor har gemensamt, det är att de består av en kärna, i tungt järn som sedan täckts över med ett annat material. Det kan då vara i gummi eller polyuretan. Sedan finns det även de som är helt i järn.

Hitta rätt viktskiva

Om du redan har en stång hemma så kan det vara bra att hitta rätt viktskivor till den. Sedan är det även så att du kan ha viktskivor för byggbara hantlar. Allt handlar om vad för storlek och vikt du tänker dig lyfta och vad för träning du tänker dig att du ska utföra. Det finns idag ett par vanliga typer av viktskivor. En av dem är standardviktskivor. Dessa är vanliga att se på gymmet eller att köpa för att ha i ett hemmagym.

Du har även så kallade olympiaviktskivor. Dessa är utformade för att passa på olympiastänger med en centrumhålstorlek på 50 mm. Dessa används främst inom tävlingar.

Inom styrkelyft och crossfit så används oftast de som kallas för bumperviktskivor.

Du som är på jakt efter att hitta en eller flera bra viktskivor eller andra tillbehör för din styrketräning, du kan med fördel kolla in Sapphire Body.